Linsesuppe

Proteinrik Linsesuppe for baby

Ingredienser:

  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • 2 stenger selleri
  • 200 gram tomater
  • 200 gram røde linser
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • Olje til steking (for eksempel olivenolje)

Fremgangsmåte:

  1. Forbered ingrediensene: Skrell og hak løken, gulrøttene, og sellerien i små biter. Skyll de røde linsene i kaldt vann til vannet løper klart.
  2. Stek grønnsakene: Varm litt olje i en stor gryte over middels varme. Tilsett løk, gulrøtter, og selleri, og sautér til de er myke og løken er gjennomsiktig, omtrent 5-7 minutter.
  3. Tilsett linser og tomater: Tilsett de røde linsene og den hermetiserte tomaten til gryten. Rør godt sammen for å blande grønnsakene, linsene, og tomatene.
  4. Tilsett grønnsaksbuljong: Tilsett terningen i litt lunket vann og rør rundt. Når alt er løst opp heller du i grønnsaksbuljongen og rør igjen. La suppen koke opp.
  5. Kok suppen: Reduser varmen til lav og la suppen småkoke i omtrent 20 minutter, eller til linsene er myke og godt kokt.
  6. Pureer suppen (valgfritt): Hvis barnet ditt er yngre eller foretrekker en glattere tekstur, kan du purere suppen i en blender eller med en stavmikser. Pass på at suppen er avkjølt litt før du blender den for å unngå varme sprut.
  7. Server suppen: Når linsene er myke, er suppen klar til å serveres. Pass på at suppen er avkjølt nok til at barnet kan spise den trygt.

Merk: Som alltid når du introduserer nye matvarer til babyen din, bør du følge retningslinjene for matintroduksjon og sørge for at babyen din er klar for fast føde. Begynn med små porsjoner, og vent noen dager før du introduserer en ny matvare for å kunne oppdage eventuelle matallergier eller intoleranser.

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Søk